Camiela Jonker/ maart 19, 2020/ bevers

Opdracht 1: appeltaart in beverformaat!

Hoi ik ben Rozemarijn! Houden jullie ook van appeltaart? Vast wel toch? Maar weet je wat ik nou niet zo leuk vind…het delen van de taart. Ik wil eigenlijk wel een hele taart voor mij alleen!
Maar ik heb er wat op bedacht, mini-appeltaart! Dus zoek de ingrediënten bij elkaar, vraag je ouders om te helpen en ga aan de slag!

– 200 gr zelfrijzend bakmeel
– 125 gr boter (zorg ervoor dat deze op kamertemperatuur is!)
– 100 gr suiker + 40 gram voor de vulling
– 1 ei
– 1 eetlepel kaneel
– 1/2 zakje vanillesuiker
–  3 appels
– een handvol rozijnen
– kaneel

Dit ga je doen:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm goed in. Wel de rozijnen in een schaaltje warm water.
2. Maak het deeg. Dit doe je door de boter te mengen met de suiker, vanillesuiker, een snufje zout en een half ei (klop een ei los in een schaaltje en giet de helft hiervan bij het boter en suiker mengsel). Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot alles is opgenomen en het een samenhangend deeg vormt.
3. Snijd  de appels in stukjes en meng deze met de resterende suiker, kaneel naar smaak en de gewelde rozijnen (zonder het water!).
4. Neem ongeveer 2/3e deel van het deeg en bedek hiermee de muffinvormpjes. Zorg dat je een goede rand hebt bij elk muffingat.
5. Vul de vormpjes met het appelmengsel, ongeveer zo hoog als je de rand hebt gemaakt.
6. Maak de appeltaartjes af met het resterende deeg. Dit kun je op verschillende manieren doen. Ik heb één helft met een vlechtwerkje bedekt en de andere helft met kruimels van het deeg. Allebei erg leuk en vrolijk!
7. Bak de appeltaartjes 30-40 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is. Geniet van de heerlijke geur die door je huis gaat!