Toon van Lieshout/ juli 12, 2022/ dolfijnen

Hieronder houden wij ons logboek bij van het zomerkamp 2022! Elke dag zal er een update zijn over de dag die geweest is, geschreven door de Dolfijnen zelf.


Vrijdag 15 juli/ zaterdag 16 juli

Na het opeten van de raps gingen we het UFO spel spelen.

De volgende ochtend gingen we examen doen, de rest ging weerwolven  doen en lummeltje spelen. Toen kwam de rest weer terug en gingen we oefenen voor het theorie examen, toen gingen we lunchen. Toen gingen we theorie examen doen. Daarna ging iedereen weerwolven. Toen gingen we het eindspel spelen en toen gingen we rusten en hebben we de kano’s schoongemaakt. Daarna gingen we patat op de tafel met vuilniszakken met mayo, ketchup en appelmoes eten. Toen gingen we ons klaarmaken voor de bonte avond en alvast onze tas opruimen en onze zwemvesten inleveren. Toen begon de bonte avond en daarna gingen we dansen. Daarna gingen we slapen.

De volgende ochtend wereden we wakker gemaakt en toen moesten we ALLES opruimen, hiernaar konden we ontbijten.

Joep Sophie en Gijs

Donderdag 14 juli 2022

Na het eten werden we gespeelt met héle hoge golven met de Urkel naar een postenspel. We moester, terwijl we vast zaten aan onze polsen ballen langs posten brengen.

Volgende ochtend vaarde we weer instructie. Daarna gingen we lunchen met een traktatie van Sebastiaan D. Want die was jarig samen met Lucas (leiding).

Vervolgens gingen we slepen naar een plek waar we een heel leuk spel gingen doen waarbij we de leiding moesten moesten afgooien met waterballonen en we zwemmend balletjes naar boten op het water moesten brengen. We hebben hier ook nomet shampoo in ons haar gezwommen.

Teruggekomen gignen we  eten, Mexicaanse Pannenkoeken en die waren heerlijk, vooral met de salsa. Toen hadden we nog toetje met ijsjes, wat ons brengt bij dit moment waar wij aan het logboek werken.

Dag!

De Tuimelaars: Sophie, Gijs, Sebastiaan D

Woensdag 13 juli 2022

Na het eten hebben we corvee gedaan. Toen moesten we op ons matje wat gaan lezen. Daarna gingen de tippers en toppers zich klaarmaken voor de dropping.

De andere kinderen gingen mega fun hebben, we gingen de film binnenstebuiten (Inside out) kijken en we kregen een zak chips en wat limo. Na de film kwamen de tippers en topper terug. Dit was pas om 00:00!!!

Dropping

We hebben ingepakt voor de dropping en toen werden we geblinddoekt en gingen we de auto in. Toen stapte we uit en kregen we 1 top van de leiding en reden ze weg.

Toen gingen we heel lang langs de weg lopen en toen liepen we te ver verkeerd en moest Teun ingrijpen en toen moesten we voor het checkpoint onder zijn armen lopen. Toen liepen we de hele tijd goed en kwamen we in een speeltuin Lucas tegen. Lucas zei welke kant we op moesten en gingen we de woonwijk in en daar raakte we verdwaald en gingen we aan mensen vragen of ze de weg wiste. Maar ze spaken geen Nederlands, toen hebben Gijs en ik (Joep) Engels tegen ze gepraat maar ze wisten het nog steeds niet. Toen waren we echt verdwaald en gingen we op een auto wachten. Er stopte 1 auto toen gingen we de auto achtervolgen naar het spoor. Toen kwamen we Marit en Lucas tegen. Ze hebben ons de weg gewezen naar de fietstunnel. Aan de andere kant van de tunnel was Teun. Hij wees ons de weg, nadat hij dat zei kwamen we in het goudse hout en na een tijdje lopen kwamen we bij het clubhuis in de buurt. We hoopte dat we gingen kanoën dus namen we nog een pauze met snoep en water en daarna liepen we naar het clubhuis en gingen we slapen.

Vanochtend werden we door Rick van As wakker gemaakt omdat Sluwe Sam de kano’s los had gegooid en de paddel had verstopt. Toen gingen 2 vinnen de kano’s zoeken met Toon en Karlijn en 2 vinnen gingen de paddels en zwemvesten terughalen. Daarna gingen we ontbijten. Daarna gingen we instructie varen. Daarna hielden we een heeeeeel groot watergevecht en toen gingen we “nat” lunchen.

 

Nadat we hadden geluncht hadden we rust en toen gingen we het levend cluedo spel spelen, we werden 3e, daarna hadden we vrije tijd. Daarna hadden we theorie. Daarna gingen we voor het insigne een boodschappenlijstje maken met de prijzen wat best moeilijk bleek te zijn en daarna gingen we hutspot eten. Toen we klaar waren met eten gingen we corvee doen.

De Narwals: Brechtje, Joep, Olivia

 

Dinsdag 12 juli 2022

Gisteravond aten we pasta met rode saus en het toetje was een danoontje.

Toen gingen we trefbal met een dobbelsteen spelen als je 6 gooide was je af en het was leuk. We hebben gewonnen van de leiding!

De volgende ochtend werden we wakker gemaakt met een vreselijk lied!

Rick van As kwam langs en toen moesten we een spel doen om gereedschap te verdienen, voor de pannenkoekenboot. We moesten een quiz maken over het eten voor het insigne. Daarna deden we een spel met bekers en dat was leuk.

De Orinoco’s: Sebastiaan B, Luna, Olja, Roan

Maandag 11 juli 2022

Vandaag werden we wakker met veel geluid, hierna gingen we ontbijten waarbij we ook een lunchpakket moesten maken voor de dagtocht.

We begonnen met de dagtocht. Die leek heel lang te duren.

Aan het begin deden we gelijk een spel gedaan. Hierna gingen we verder. Na een stukje varen kwamen we aan bij de lunchplek waarwe bijna werden aangevallen door eenden. Bij de 2e pauze hebben we een handspel gedaan, wat erg leuk was!!! Hierna gingen we verder varen terwijl het heeeeeel warm was.

Terug op het terrein hebben we een uurtje rust gehad. Na deze rust hebben we weer weerwolven gespeeld zonder de kaarten te gebruiken. Na het spel gingen we kaarten schrijven voor onze familie en vrienden.

Als avondeten hebben we pasta met rode saus en een danoontje als toetje.

De Grampers: Jelle, Daniël, Leon en Fabienne

Zondag 10 juli 2022

We hebben vandaag logo’s geschilderd voor onze PANNENKOEKEN Boot. Dat was leuk.

We hebben zelf zonder leiding en kaarten geweerwolfd. Was wel iets minder leuk dan normaal omdat bijna iedereen weerwolf was en Gijs en Sophie gekoppeld werden en toen Gijs uit het dorp gestuurd werd moest Sophie ook weg.

Ook hebben we levend stratego gespeeld met bestek en afwas. Super leuk. Maar we hadden wel verloren.

Ook hebben we nog instructie gekanood en knopen geleerd. En we hebben heel veel zin in de rest van het kamp!

De Tuimelaars: Julia, Sophie, Gijs en Sebastiaan D

Zaterdag 9 juli 2022

We kwamen aan en toen begonnen met bedden klaarleggen. Toen we klaar weren met de bedden klaarleggen gingen we Hollandse Leeuwen spelen en daarna gingen we kanoën op de plas. Maar het waaide mega hard. Toen we daarmee klaar waren hadden we pauze. Na een tijdjes rust gingen we eindelijk eten en toen afwassen.

De Narwals: Joep, Brechtje en Olivia