Wat zijn Explorers

Explorers zijn jongeren van 15 tot 18 jaar die vaak al aardig lang bij Scouting zitten. Vaardigheden als zeilen, kamperen en met elkaar overleggen zijn al redelijk vertrouwd en het is tijd geworden zelf dingen te ondernemen. Er zijn wel een aantal min of meer standaard activiteiten in een jaar, maar wat er verder gebeurt is geheel afhankelijk van de initiatieven van de leden zelf. Ter ondersteuning is er begeleiding van een of meer volwassenen.

Natuurlijk wordt er veel gezeild en regelmatig gekampeerd. Maar deelname aan internationale kampen, een buitenlandweekend en andere activiteiten gebeurt ook. Soms met de hele speltak, soms individueel. In de winter is er ook nog onderhoud nodig aan de boten.

De Explorers hebben in het vaarseizoen opkomst op zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur. Als je een keer langs wilt komen, is het handig als je van tevoren even belt naar Jorg (06-30287840). Mailen kan ook, op ons gezamelijke emailadres: explorers@scoutingwdz.nl

Als je een beetje een indruk wilt krijgen, wie wij zijn, kijk dan in ons smoelenboek.

De contributie bedraagt € 39.- per kwartaal. De eerste vier opkomsten zijn sowieso gratis. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten van het Scouting uniform en weekenden / zomerkamp.