Op deze pagina zie je een overzicht van de verschillende boten waar Scouting Willem de Zwijger over beschikt.

Lelievlet 334

Deze vlet wordt gebruikt door de waterscouts. Het is volgens onbevestigde bronnen de eerste lelievlet van onze groep.

Houten kajak

De houten kajak werd zelf gemaakt door Coen Meijers, een oud lid van onze groep. Omdat de kajak binnen zijn eigen familie maar heel weinig gebruikt werd, heeft hij hem in het voorjaar van 2005 aan de Dolfijnen geschonken.

De kano is voor 2 personen en een stuk smaller dan onze andere kano’s. Dat maakt varen ermee iets uitdagender omdat je eerder om kan slaan.

Super Grover alias 2834

Tot 1997 werd deze vlet door de Wilde Vaart gebruikt als zeilvlet met het nummer 2834. Inmiddels is deze vlet vervangen door de 1431. Deze vlet is nog in gebruik als motorvletje voor leiding van de waterscouts.

Kano’s dolfijnen

De dolfijnen beschikken over zes kano’s van het type ‘Guide 160’, die geschikt gemaakt zijn voor vier personen elk. De kano’s hebben de namen van de vinnen (subgroepjes) uit het dolfijnenthema:

• Tuimelaars
  • Grienden
  • Orinoco’s
  • Beloega’s
  • Narwals
  • Grampers

Ze hebben in tegenstelling tot sommige andere merken geen stalen binnenframe, maar een dubbele schaal. Wij zijn heel erg tevreden met onze kano’s. meer info.

Lelievlet 678

Sleper ‘De Zwijger’

In 2016 is een grote wens van onze groep in vervulling gegaan: onze eigen op maat gebouwde sleper!

Hij heeft een motor en is blauw met oranje! Oftewel : ik heb geen idee verder 😉

Lelievlet 742

Lelieschouw 64

Op 7 september 2003 werd hij door een aantal Loodsen vanuit Haarlem naar Delft gehaald: Onze eigen Lelieschouw!

De Loodsen zeilen hier tegenwoordig mee i.p.v. met Lelievlet 1471.

Klik op de foto om een grotere foto te zien.

Urkel

Dit bootje is de leidingboot voor de Dolfijnen. Het type is ‘Secu 12’ en het bootje is in 2006 overgenomen van de Zeilschool Aalsmeer.

De boot is uitgerust met een elektromotor en trailer. Een benzinemotor staat nog op de verlanglijst.

Lelievlet 1080

Lelievlet 1431

Deze vlet is aangeschaft in 1997. Momenteel in gebruik bij de explorers.

Lelievlet 1471

Deze vlet is aangeschaft in 2000. De boot was bedoeld voor de loodsen, maar wordt inmiddels gebruikt door de explorers.

Lelievlet 1687

Deze vlet is in 2011 verkregen via het “Vletten aan de Maas” project. Deze vlet is gebouwd door leerlingen van een lasopleiding en gesponsord door de Hiswa.

In sleep

Hier zie je onze vletten in sleep liggen achter de Burky nabij de Koepoortbrug te Delft

De volgende schepen zijn ooit in ons bezit geweest en inmiddels weer verkocht o.i.d. :

• ‘Burky’ (2000-2015)
  • ‘Dinky Toy’ (‘De Dink’), motorslepertje
  • ‘Linda’ alias ‘Dinky Toy II’
  • Lelievlet 139 / ‘Zeemeeuw’
  • ‘Stampertje’, in elkaar geknutseld motorbootje van de stam.