eelco/ januari 12, 2014/ groepsbreed

Na een paar whatsapp-jes over en weer met Jorg was het na al die jaren wel weer is gezellig om niet alleen de jaarlijkse boerenkool te eten maar ook is een keer mee te helpen met de voorbereidingen. Rond half 1 was ik aanwezig en zag toen ik de Dillenburg in kwam natuurlijk als eerste Philip met het eten in de keuken bezig zijn. “Je kan beter vroeg beginnen en optijd klaar zijn, heb je ook geen stres.” Daar was ik het helemaal mee eens, want om voor bijna 130 man eten klaar te maken is toch elk jaar weer een hele klus. Snel een bakkie koffie naar binnen gieten en wat mensen gedag zeggen en gelijk beginnen.

Hard werken joh!

Jorg stond al aardig te bellen als een echte regelaar. En ik melde me om te vragen wat ik moest doen. Mijn dag begon met heel wat kilo’s aardappels doorsnijden. Toen dat helemaal klaar was nog ff wat banken halen bij het kruithuis en een leuke film voor de kids en snel weer terug.

Een deel van de kinderen, ouders en staf waren wezen zwemmen in het Hofbad in Ypenburg. Volgens mij een leuk zwembad en niet zo ver fietsen. Toen iedereen terug kwam stond er limonade te wachten en een plak ontbijtkoek. Alle kinderen gingen een film kijken. Na wat gerotzooi met het geluid kwamen er een paar speakers op de proppen en werd de Willem de Zwijger bioscoop geopend. Je kan maar beter goed geluid hebben anders hoor je nog niks. Voor de ouders en de stafleden die er al waren was er een fantastische quiz in elkaar gezet. Na iedere vraag werd iedereen alleen maar fanatieker. Toen de film afgelopen was en ook de quiz klaar was ging iedereen aan tafel zitten. Er werden wat mensen naar voren geroepen en bedankt voor het afgelopen jaar en er werd alvast naar het komende jaar gekeken. We hapte met zijn allen en toen kon het feest beginnen. Boerenkool met worst of peen en uien met een gehaktbal. Het was heerlijk en na een fruitje en nog maar een biertje ging ik naar huis. Het was heel gezellig om weer eens een dagje boerenkoolfuif mee te maken. Ik zou zeggen tot volgend jaar.

Groetjes Mark Moorees

Bekijk ook de foto’s van de boerenkoolfuif door hier te klikken.