eelco/ december 30, 2013/ Uncategorised

Scouting Willem de Zwijger Delft heeft verschillende speltakken voor verschillende leeftijden. Onze scoutinggroep bevindt zich op twee verschillende locaties in Delft, te weten De Dillenburg, gelegen in de Delftse Hout en het Kruithuis.

Bevers  
Bevers Ben jij bijna 5 en nog geen 7 jaar? Houd jij van avontuur en vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen? Lekker buiten te spelen? Kom dan eens kijken bij de bevers van Scouting Willem de Zwijger Delft. Wij spelen in de natuur, doen samen spelletjes en zo leer je spelenderwijs samen te werken met elkaar. Bij speltakinformatie en contact vind je meer informatie.

 

Dolfijnen  
Dolfijnen De dolfijnen zijn jongens en meisjes tussen de 7 en 11 jaar. Bij ons is het heel belangrijk dat je tenminste één zwemdiploma hebt. Dit, omdat wij in de periode tussen april en oktober veel op het water te vinden zijn. Wij hebben de beschikking over kano’s, waarmee wij, mits het weer het toelaat, veel te vinden zijn op het water in de Delftse Hout. Tijdens de winterperiode hebben wij opkomsten in en rond de Dillenburg. Bij speltakinfo en contact vind je meer informatie.

 

Waterscouts  
Waterscouts Waterscouts zijn jongens en meisjes tussen de 11 en 15 jaar en hebben de beschikking over lelievletten. Hiermee varen ze van april tot oktober op verschillende plassen in de buurt van Delft. Je leert hier roeien, wrikken en zeilen en je houdt je bezig met activiteiten op en rond het water. In de winter help je bij het onderhoud van de boten. Ook doen wij mee met verschillende wedstrijden die in de regio gehouden worden. Wil je komen kijken? Bij speltakinfo en contact vind je meer informatie.

 

Explorers  
Explorers Explorers zijn jongeren van 15 tot 18 jaar die vaak al aardig lang bij scouting zitten. Vaardigheden als zeilen, kamperen, met elkaar overleggen, zelfstandig programma’s draaien, zijn al vertrouwd. In deze speltak wordt er van je verwacht dat je zelfstandig dingen gaat ondernemen. Naast standaard activiteiten is er veel ruimte voor het ontwikkelen van eigen initiatieven. Ook onze boten zijn zeer belangrijk voor ons. Met deze boten doen wij mee aan verschillende landelijke en regionale wedstrijden en evenementen. In de winterperiode wordt gewerkt aan het onderhoud van de boten.
Interesse? Bij speltakinfo en contact vind je meer informatie.

 

Loodsen  
Rovers  De loodsen zijn een speltak van 18 tot 23 jaar. Zij vullen zoveel mogelijk hun eigen progamma in. Zij hebben de beschikking over een lelieschouw, die zij in de winterperiode onderhouden en waar zij in de zomer mee kunnen zeilen. Zij doen ook mee aan zeilwedstrijden en houden hun opkomsten op het Kruithuis. Bij speltakinformatie en contact vind je meer informatie.

 

Plusscouts  
  De plusscouts zijn leden die graag betrokken willen blijven bij onze groep. Deze groep is op dit moment in oprichting.