eelco/ augustus 11, 2000/ loodsen

VRIJDAG…echt een dag om lekker passief te zijn. Dit hebben enkel van ons dan ook gedaan. Tot het moment dat we uitgingen, maar daarover straks meer.

‘s Morgens om kwart voor negen opgestaan. Eigenlijk zou het half negen moeten zijn, maar ik was zo slim geweest om m’n wekker niet aan te zetten. Hierna volgende het al welbekende ochtend ritueel. Snel alle spullen opruimen, tenten afbreken, eten, boten inpakken en wegvaren. Op het moment dat ik mijn kleine tas (!?!) nog aan het inpakken was, waren David, Mark en Ivan alvast met het volgende puntje bezig. Het afbreken van de tent. De druk werd voor mij steeds groter om zo snel mogelijk m’n spullen in te pakken, want ik had erg weinig zin om bedolven te worden onder een tent.

Vandaag zat ik samen met Mark en Ruurd in de motorboot. Ruurd probeerde wanhopig de motor aan te krijgen. Maar deze had er niet veel zin in. Na veel kusjes en strelingen van David en Mark kwam ‘ie toch op gang, net op het moment dat er twee jongens uit een andere boot naar ons toe kwamen lopen om ons te helpen.

Toevallig kwamen we langs Rufus. Het gezellige cafeetje aan de waterkant. Een beetje regen kon onze trek niet verstoren, want ze hadden nog een mooie tent staan waar we precies met z’n alle onder konden zitten. Hier hebben we ons te goed gedaan aan koffie, thee, warme chocolademelk met slagroom, appeltaart, tosti’s en ijsjes. Dit was een goede brunch, want een boterham met kaas of stroop kun je natuurlijk niet als ontbijt rekenen! Daarna verder in de sleep naar de plek waar we zouden gaan overnachten. Dit moest dicht in de buurt van Sneek zijn, omdat we daar vanavond zouden uitgaan. We kwamen langs een plekje waar de ene helft wel wilde staan en de andere helft wilde toch liever nog dichter bij Sneek staan. Na een hoop geneuzel is er besloten om de tenten hier toch maar op te zetten. Alleen had niemand echt zin om te beginnen. Dit kon best voor een keertje, want de rest van de week was alles als een trein gegaan.

Om ongeveer half drie gingen we op weg naar Sneek. Eerst naar het clubhuis van waar we de boten hadden gehuurd. Hier moesten we Ruurd afzetten en konden we ons make-uppen voor vanavond. Ruurd had een gezellig familieweekendje. (Maar wij zijn toch bijna je familie Ruurd?!?) De echte heren waren zo klaar. De dames en homo’s daarentegen hadden iets meer werk te verrichten. Ik wilde alleen maar uit vanavond wanneer ik een föhn zou hebben om mijn haar te modeleren, want van een petje wordt het ook niet echt beter. Helaas had ik mijn föhn niet meegenomen en moest ik het met mijn handen doen. Best tevreden met het resultaat (het heeft wel eens erger gezeten) en een hoop haarlak en wax, was ik klaar voor het avondleven van Sneek.

De boot hebben we deze avond in een jachthaven voor open zeilboten neergelegd. De omgeving was een grote puinhoop, dan hebben wij het de afgelopen week nog erg netjes gehouden. Eerst maar opzoek naar een pizzeria, want door een financiële meevaller hebben we wat geld over en kunnen we met z’n alle pizza gaan eten. De huiswijn vloeit rijkelijk in ons mondje en het biertje van Chris over de tafel. Jammer jôh…

Het toetje besluiten we ergens anders te gaan eten. David komt in gesprek met een serveerster van een café’tje. Hier gaan we dus ook ons ijsje eten. David raad ons aan om beneden naar de wc te gaan, want deze zit in een grote kluis. Dit besluiten Bas en ik dan ook maar te doen. Het duurde bij mij wat langer omdat de wc erg lekker zat. Bas probeerde ondertussen de fruitautomaat leeg te halen. Dit lukte aardig. Het heeft van een gulden een heel rondje drank gemaakt. Hierna zijn we op het terrasje naast de discotheek gaan zitten. We werden vergezeld door een band die aan de overkant aan het spelen was. Om 11 uur zijn we de discotheek in gegaan. Er was weer niemand…. Helaas! Rond half 1 stonden er eindelijk wat mensen te dansen, maar echt druk werd het niet.

Jorg had niet zoveel zin om mee naar de discotheek te gaan. Hij is naar de film gegaan. Daarna heeft hij heel moedig de boot voor ons bewaakt. Om half 3 zijn we met z’n alle (behalve Jorg en Ruurd dus) shoarma gaan eten aan de overkant. Om ongeveer half 5 lagen we met z’n alle uitgeput op bed……

Groetjes,