eelco/ augustus 10, 2000/ loodsen

Het was ochtend en de vogels floten al lekker. Het was namelijk pas 08.00 uur en dat is vroeg. We gingen eruit en ruimde gelijk onze slaapspulletjes op, want eindelijk gingen we weg van het eilandje in het Heegermeer (waar Jorg en ik de uil- en vleermuisoloog uitkonden hangen). Eerst gingen wij een heerlijk ontbijtje verorberen. De wind woeide om het eiland heen en nog in de goede richting ook, want we moesten met het windje mee in de richting van Langweer.

De boot van Marijke, David en mij ging in Heeg nog even boodschappen doen en voeren een kwartiertje eerder die kant op. De andere 2 boten zette de achtervolging in, maar dit lukte gelukkig net niet. Wij gingen snel het slootje in en legde de boot aan de kant. We liepen rustig naar de supermarkt en zagen de mannetjes met de karretjes al staan, dus zeker dat we zelf niet gingen slepen met al die spullen als je voor een gulden je spullen kan laten brengen. We gingen vandaag maar eens lekker pannenkoeken eten en kochten dat in, maar bij de kassa moest ik zo nodig schijten, dat ik heel snel even naar het restaurantje om de hoek rende en even lekker een sjenkertje neer legde. Ondertussen werd er betaald en met het mannetje van en met het karretje naar de bakker gelopen en naar de boot. Snel inladen en verder zeilen via dat slootje (weet ik hoe dat heette) naar de Langweerder Wielen.

Voor de wind zeilen was een groot feestje. De andere 2 boten waren al een stuk verder en waren al een paar brugjes onder door gegaan. Ruurd had inmiddels een onvrijwillige salto mortale met natte landing gemaakt. Wij moesten dus even opschieten en zette onze 8 pk-tjes even aan en snelde ons naar de plaats waar de rest al lekker om een gerecycled picknicktafeltje zat en al bezig was met een biertje. Snel de tenten opgezet en toen was er vrije tijd.

Bas, David, Jorg en ik gingen in een boot naar Langweer en ook Aranka, Chris en Corina in een aparte boot. Ruurd, Marijke en Ivan bleven bij de tenten. We moesten laveren op het meer, maar daar hadden we geen zin in en wij hadden de buitenboord, dus: Vroem naar Langweer! Later hoorde we van Chris dat je na 16.00 uur niet meer in de haven mocht, dus het was even “Jammer jôh!” voor de andere boot. Wij gingen snel een restauklakkertje opzoeken en even een uitsmijtertje naar binnen werken en ook nog even een ijsje eten. Alleen daar hadden we wat moeite mee. Bas dropte z’n slagroom zonder ervan gegeten te hebben op de tafel en wij kwamen daar zo niet meer van bij dat ik ook mijn ijsje op de tafel gooide. Na de 2e keer was het toch wel lekker.

Snel naar “huis”, waar Marijke en Ruurd al aan de pannenkoeken bezig waren. Ondertussen waren David en ik even lekker aan het vliegeren. Nadat allebei de vliegers half gesloopt waren, werden die ook weer snel ingepakt werden. Toen we daarmee klaar waren hebben we heerlijk gegeten. Toetje, koffie, afwassen en daarna tijd voor een biertje waar we heerlijk van hebben genoten. Nou op 1 iemand na, want die ging even stoer met 1 hand even een biertje aan een krat open maken, maar het dopje had daar niet zoveel zin. Toen die ging vloog die met 120 km/h in zijn oog. Dit deed vreselijk zeer (TERINGJONG!!). Nog even wat oude verhalen opgehaald en toen opgeruimd en lekker ons nestje op wezen zoeken. Toen gingen we slapen en een mooie dag tegemoet.

Groetjes,