eelco/ augustus 9, 2000/ loodsen

Vandaag wordt het de dag van de dopelingen. We zouden lekker vroeg gaan opstaan en de wekkers om 08.00 uur zetten. Die wekkers gingen inderdaad om 08.00 uur af, en Marijke zei dat ze het had geprobeerd de rest wakker te maken. Dit was een beetje mislukt. Het werd een beetje later. Om 9.00 uur zaten we aan het ontbijt. Behalve …… ja ja Ivan. Zo lui als altijd lag hij nog lekker in z’n bedje. Of zou hij gewoon bang geweest zijn voor hetgeen dat hem vandaag te wachten zou staan?

Na het ontbijt nam ik de 3 dopelingen: Ivan, David, Corina, mee om boodschappen te gaan doen in Heeg. De rest van de Stam heeft dan de tijd om de doop voor te bereiden. Het is heerlijk weer, dus gaan we lekker zeilend boodschappen doen. Corina maakt zich al een beetje zenuwachtig, David zit lekker achter het roer en Ivan wordt geschoren door mij (baard en borst). En NEE, NIET MEER!!!

Eenmaal in Heeg aangekomen gaat David opzoek naar een gasstation om een tank te vervangen. Ik ga met de andere 2 boodschappen doen voor de dag. We zouden kip Tandoori gaan eten. Dat was er niet meer, geloof ik, want een man brabbelde wat in het Fries toen ik ernaar vroeg. Werkelijk onverstaanbaar! Na het boodschappen doen, moest ik even beltegoed halen. Pfff! Het was gewoon al weer op. Toen zijn we nog maar even op het terrasje gaan zitten, want Ivan moest nodig naar de wc. Onze serveerster vond het een beetje jammer dat we al weggingen. Ivan en ik hadden de vorige dag al met haar gesproken en het was een aardig ding. Beetje chagrijnig en deed een hoop dingen verkeerd, maar dat maakte niet veel uit. Het is best te begrijpen als Ivan 2 shoarma’s bestelt er 2 sorbets komen.

Daarna gingen we terug naar het eiland. Daar aangekomen kregen de dopelingen een blinddoek om en werden ze in een kaal gehaalde boot gedropt. Ze moesten dan maar naar de kant zien te komen. Op de kant werden ze begroet door Nephomo (Ruurd). Op een muziekje moesten ze gaan strippen, totdat ze alleen nog maar zwemkleding aan hadden. Ivan had geen zwemkleding aan en ging gewoon helemaal uit de kleren. Vervolgens gingen ze naast elkaar liggen en kregen ze stroop over hun lichamen. Daarna kwam er een hoop troep zoals: vla, meel, eieren, appelmoes en boterhammen met water over hen heen. Ook een banaan in hun “achterkant”. Lekker smerig dus. Op het laatst werden ze gedoopt door Nephomo, moesten ze pindakaas van Nephomo z’n piemeltje afzuigen (was bierflesje) en kregen ze dopelingen (David = genitale wrat, Ivan = Chlamydia, Corina = gonorroe). Als doopdrankje kregen ze yoghurt met konijnenkeutels. Hierna ging iedereen zich lekker doppelen. De homo’s gingen weer skinnydippen! ‘s Middags gingen we nog lekker douchen in Gaastmeer; een dorpje tegenover het eilandje Daar is gedoucht, gevunzerbébèd, gesjenkerbébèd (zie foto J).

Al avondeten hadden we Kip Siam (want de Kip Tandoori was dus op). ‘s Avonds hadden we een tof spel gedaan. Sexbordspel. Zelf gemaakt door Marijke en Bas. Dit was weer een tof einde van een toffe dag!