eelco/ augustus 8, 2000/ loodsen

Vandaag konden we voorde verandering eens lekker uitslapen. We hadden lekker de avond van tevoren besloten op dit heerlijke eilandje in het Heegermeer (“The Blue Lagoon”) te blijven staan voor een paar dagen.

De een was eerder wakker dan de ander en dus werd er niet gezamenlijk ontbeten. Na een lekkere frisse duik van een aantal mensen en een heerlijke massage van Corina uiteindelijk met z’n allen zitten lunchen. Een complete heerlijkheid met bolletjes en suikerbrood!

Het middagprogramma bestond uit een aantal keuzes. Een aantal mensen; Chris, Corina, Mark, Marijke, David en ik; wilden meteen Heech (Frys voor Heeg) in om een aantal boodschappen te doen. De rest wilde zeilen en splitste zich op in Ruurd met Jorg en Bas met Ivan. Chris en ik wilde in Heech op zoek gaan naar een Helly Hansen (HH).

In Heech aangemeerd gingen David en Mark meteen een winkel in om een sportieve vlieger aan te schaffen, waar Corina meteen ook haar schrijfbehoefte kon bevredigen met een aantal ansichtkaarten.

Hierna ging Mark even truien breien bij het café (was vast wel nodig). Chris en ik gingen nu op zoek naar een hoopwaardige HH, in de winkel van de Jong. We hadden gisteren al even gekeken en gingen flink passen. Het eindresultaat is 2 mooie nieuwe HH-aanwinsten van een klein vermogen. Na nog wat geneus in de winkel en een 2e aanschaf van Chris (een HH-T-shirt) om 14.30 uur verzameld bij de boot. Na een kleine pitstop van de vrouwen, moesten we eigenlijk op zoek naar een waterpomp; dit is niet gelukt!

Mark wilde ‘als een idioot’ terug naar het eiland om z’n nieuwe vlieger uit te proberen. Het feit is alleen dat David aan het roer zat en uiteindelijk belandden we tussen de surfers aan de verkeerde kant van de plas (Dat was de bedoeling, zei David). Opeen bepaald moment nam Chris het roer over en voer ons terug. Gelukkig konden we nog een plekje vinden op het eiland waar we de terugkomst van de rest afwachtten.

We hoorden dat uiteindelijk iedereen Heech in was geweest. Bas en Ivan wilde lekker op een terrasje zitten en Jorg en Ruurd hadden te veel wind tegen en waren lekker gaan lunchen. Al met alk een gezellige middag.

Marijke begon met koken: Stamppot rauwe andijvie! Ruurd en ik kwamen helpen. Tegen het einde van het koken, bij het opwarmen van de jus, raakte het gas op en moesten we snel gaan eten. Het toetje was een heerlijke watermeloen met yoghurt en vla, maar voor ‘t laatste waren niet zoveel liefhebbers. David had meer aandacht voor z’n vlieger, die hij niet zo goed omhoog kreeg voor het eten, maar die nu dan toch aan de hemel stond.

‘s Avonds hadden de organisatoren een leuke programma voor ons gepland. Op een of andere manier werd de Stam in koppels verdeeld. Ik was met Ivan. De 4 koppels vormden 2 teams: Chris + Jorg & Ivan en ik tegen David + Ruurd (tophomo) & Corina + Mark. De bedoeling was dat de koppels werden gekoppeld met handboeien en enkeltouwen. De eerste 2 koppels moesten en rare vormen een afstand afleggen, een condoom om een flesje doen, terug rennen en dan rennend een banaan eten zonder de geboeide handen te gebruiken. Ons team had eerst gewonnen, maar werd gediskwalificeerd door een gevallen halve banaan. Later werd er nog een halve banaan achter de tent gevonden (Jorg). De finale bestond uit Marijke + David tegen Bas en ik. Het ging alleen mis toen Bas dacht dat hij hele kleine stapjes moest maken. Door een sprong met mijn enkel in de sleep hebben we toch gewonnen (AUW!!).

De avond werd besloten met een gezellig biertje en muziek (En een aantal waanzinnige openbaringen van mensen!?!)