eelco/ augustus 5, 2000/ loodsen

Vanochtend om 8.00 uur opgestaan, wat voor mijn gevoel toch best wel vroeg was (of komt dat, omdat ik altijd een uur nodig heb om wakker te worden?……. discussiepuntje). Nadat we hebben gewassen, aangekleed, ontbeten en opgeruimd, gingen we om 10.00 uur naar Sneek, hoewel het bijna half 11 werd, omdat Ruurd eigenlijk toch wel wilde gaan douchen (dus NIET)!

In Sneek hebben we lekker de stad (of eerder dorp) onveilig gemaakt. Mensen werden aangegaapt of nagewezen, om zo te zoeken naar een mogelijke kandidaat voor bepaalde personen. Ook de vele winkels werden bezocht en vooral de Speelboom en Bart Smit werden grondig uitgepluisd op zoek naar de befaamde Super-Soakers. Terwijl Aranka en Chris om 12 uur op zoek naar een garage gingen om de motorklep te laten maken (Aranka werd uitbundig gewezen op dit mankement midden op de snelweg door Ruurd en Mark met de mededeling dat deze dadelijk open zou vliegen; wat volgens Aranka best wel mee zou vallen en zoals gewoonlijk hebben de vrouwen gelijk) ging de rest op een terrasje lunchen. De gebakjes van Jorg en Ruurd werden uitvoerig gekeurd door iedereen evenals de jus d’orange van Jorg, waardoor hij er maar meteen nog een bestelde. Helaas bedacht hij zich bij het bestellen dat hij geen contanten meer had, dus Ruurd naar de overkant (ja ja, 5 meter verder) om te pinnen en te betalen voor Jorg, want deze had het te druk met het kaarten schrijven. En ja, hij wist alle 10 de adressen uit z’n hoofd! Vervolgens met z’n allen naar de supermarkt geracet om boodschappen te doen.

Toen we ons dus uiteindelijk om 13.00 uur bij Aranka en Chris gevoegd hadden, hadden zij al reeds de laatste tent naar beneden gehaald en alles opgeruimd, alleen de boten waren er nog niet; tot onze teleurstelling. Dan maar de pasgekochte stripboeken van Mark ingedoken, die vooral Mark en Chris erg leuk vonden en elk stripje vertelde aan ons. (Toch straks maar even lezen, dan snap ik ze tenminste ook).

Eindelijk arriveerde de boten, dus inladen en wegwezen. We gingen met de motor gelijk op zoek naar een volgende slaapplaats, aangezien het al halverwege de middag was.

Op een groot stuk (w)eiland zonder koeien en Brabanders als buren de tenten opgezet. Terwijl Marijke, Ruurd en Ivan eten gingen koken (macaroni die erg goed smaakte) ging de rest lekker zwemmen met de motorboot. Erg leuk om achter de boot aan een touw te hangen, terwijl er 3 jongens je er proberen af te duwen en dan maar zorgen dat je niet koppie onder gaat. David ging zelfs even skiën met een buikdenning!

Na het eten werd het kampthema eindelijk verteld: Sex! Mark blij, dat hij het al geraden had, Marijke absoluut niet. Nadat het op een unieke manier was geshowd (omgekeerde striptease van Marijke en Bas), kregen we allemaal een thema T-shirt + korte broek + vlinderstrik (Aha, daarvoor moest ik mij nog opmaken). Even foto’s laten maken door de buren – die resoluut ook een foto van de achterkant wilden maken – en romantisch met kaarsjes midden op het meer appelcider drinken en tot middernacht voor de tent over sex gepraat. M’n woordenschat is gelijk weer uitgebreid.

Al met al een drukke dag, maar zolas Ruurd al 3 keer heeft gezegd: “Ik heb het echt naar m’n zin! Een feestje!”