Michael Pauli/ juli 18, 2020/ dolfijnen, nieuws

In dit bericht kan je elke dag een nieuw bericht lezen over het zomerkamp van de dolfijnen, geschreven door de dolfijnen zelf! Als dat nog niet genoeg is kan je ook elke dag de muurkant van die dag hier terug vinden! En zelf daar stoppen we niet, er komen ook foto’s!


Vrijdag 24-7
Muurkrant: -klik hier-
(geschreven door Gijs, Cathelijne, Jelle)

In de avond hebben we eerst geweerwolfd en toen moesten we naar bed ‘voor de grap’. We lagen net twee minuten in bed zonder onze tanden te poetsen en toen moesten we dichte schoenen aan doen en een lange broek. We gingen naar het bos om het ufo spel te spelen met de explorers en het was heel erg spannend! We moesten een ‘artefakt’ vinden dat licht gaf in het donker en de explorers waren tovernaars die hem beschermde en ons afschenen.

Vanochtend hebben we uit kunnen slapen en omdat het regende konden we geen ochtend duik doen. Na het ontbijt hebben we instructie gevaren voor de laatste keer en toen hadden we vrije tijd. Na de rust gingen we in het bos spreuken zoeken die gisteren zijn achtergelaten en we moesten daarna zelf spreuken ophangen en beschermen en stelen! Toen we terug kwamen hebben we nog even geluncht.

Daarna hebben we de ‘olympische kanospelen’ gedaan waarbij we eerst onder een lijn door moesten en op de terug weg moesten we over de lijn heen stappen in de kano. We moesten daarna geblindoekt in de kano koekhappen onder de brug en hoepels steken met poolnoodles en iedereen heeft het hoepelsteken gehaald.

Na het spel gingen we de kano’s poetsen en hebben we het interessantste gedaan van de dag: explorers gekeken die hun boten gingen inruimen! Het duurde wel iets langer voordat onze kano’s schoon waren. Tijdens de rust daarna heeft Orlin lang voorgelezen uit Harry Potter en daarna mochten we nog even wat voor onszelf doen terwijl we niet meer in de eetzaal mochten komen. De leiding heeft alle tafels afgedekt met vuilniszakken en overal saus gedaan op de tafels en we moesten met onze handen patat eten en een snack van de snackbar! Nu gaan we ons klaarmaken voor het laatste spel en daarna de bonte avond buiten zodat de leiding mee kan zingen!


donderdag 23-7
Muurkrant: -klik hier-
(geschreven door Fianne, Karlijn, Iris)

Gisteravond gingen de tippers en toppers dropping doen. We werden eerst door Michael rondgereden in de auto maar dat was stiekem gewoon een rondje in de wijk want we begonnen weer bij het clubhuis met een blindoek op! De tippers en toppers gingen naar het bos en toen gingen we rechtdoor en toen gingen we rechts en zagen we de kan’s al en na een tijdje op het water varen waren we al weer bij het clubhuis! Merel en Thomas hebben ons de hele tijd achtervolgd maar we hebben ze niet de hele tijd gezien. De middenzitters gingen een pyjama party houden in het clubgebouw met chips, ballonnen en limo. We hebben op de Nintendo Switch gespeeld en Sean werd 1e, Gijs werd 2e, Iris werd 3e en Brechtje werd 4e. Daarna hebben we nog met ballonnen gespeeld en toen moesten we naar bed maar eerst was er nog een tandenpoets disco. Als laatste heeft Orlin nog heel lang voorgelezen!

In de ochtend gingen we een ochtendduik nemen en daarna gingen we ontbijten, daarna gingen we instructievaren. We zijn naar de plas gesleept om daar te gaan oefenen, het was erg winderig dus we hebben nog even bij het clubhuis gevaren. Terug op het clubhuis hebben we nog geoefend met knopen. Toen we allemaal in de eetzaal zaten kwam Genie langs en die wilde alles van gisteren inhalen omdat hij gisteren geslapen heeft! Hij sprak een spreuk uit en nu doet de leiding alles dubbel, ze zeggen woorden dubbel maar lopen soms ook twee keer! We gingen een estafette doen waar alles dubbel was, je moest twee keer naar dezelfde bal lopen en twee keer gooien en zo telkens verder. Je moest met een pion op je hoofd lopen, een poolnoodle vasthouden en nog iets met een hoepel.

Na de lunch was er een rust moment waarbij we heel lang op ons bed moesten liggen. Daarna gingen we monopoly en mensergerjeniet gemengd doen waarbij we met kikkers langs het bord moesten die binnen moesten komen. Als je op een wit vakje kwam mag je die claimen, bij groen kreeg je een leuke opdracht over duo’s die bij elkaar horen en bij rood kreeg je een vervelende opdracht. Als je op een andere kikker kwam moest je een duel doen met een ander team en de winnaar ging dan naar voren. Na Mono-ergerjeniet gingen we ‘vrije honk tikkertje’ doen waarbij 1 iemand alle andere kinderen moest tikken en er waren lintjes die in hoepels lagen en daar moest je twee keer tot 5 tellen en daarna moest je wegrennen en als je 1 lintje had was het 2 punten en als je 2 lintjes aan hebt was het 3 punten. Daarna gingen we allemaal spelletjes uit de hoge hoed doen; fopbal, Phjoe-bal, lummeltje, dooie pier.

Als laatste hebben we zelf mogen kiezen wat we gingen doen; oefenen voor de bonte avond, een spelletje of gewoon vrije tijd! Net hebben we lentestampot gegeten en het was heel lekker en heel toevallig stond er ook een liedje van de lente op. Nu doen we Corvee en vanavond gaan we nog meer spelletjes doen!


woensdag 22-7
Muurkrant: -klik hier-
(geschreven door Nienke, Maurits, Sean, Brechtje)

Gisteravond hebben we het smokkelspel gespeeld in het bos. We moesten de levens van de ene kant van het bos naar de andere brengen en de andere kinderen moesten aftikken. Het was echt superleuk en we willen het graag nog een keer doen. Daarna gingen we terug en slapen

Vanochtend gingen we zoals ‘normaal’ de ochtendduik doen, hij was weer lekker fris en we zijn weer schoon door de shampoo. Er stond in de krant dat er niks aan de hand was, de krant wist niet zo goed wat ze moesten en plaatsen dan maar plaatjes van schattige dieren. Na het ontbijt gingen we instructie varen, Nienke heeft alle slagen van varen 2 geleerd (Trekslag, duwslag, boogslag, hekslag) en de andere hebben geoefend met de staak en de J-slag. Het was erg vermoeiend dus hebben we 1 uur en 40 minuten rust gehad, we moesten slapen en dat was saai!

Toen we wakker werden gingen we het toverdranken spel doen waar je opdrachten moest doen om heksensoep te maken. Het was zoeken naar de magische bal in het gebouw, een rondje op het water om de boei heen varen en vragen beantwoorden over magie én een yell bedenken om Genie wakker te maken. Als we al die opdrachten af hebben kregen we kikkers om daarna soep te maken en dan heb je gewonnen. Bij de lunch hebben we nog een pannenkoek gegeten van gisteren

Na de lunch hebben we zelf een liedje bedenken maar op het liedje van een andere liedje. We hebben “ik wil een kangoeroe” veranderd in “ik wil een toverstok” met allemaal anderen dingen die je dan tovert, zoals de sok van de meester. Daarna gingen we een race met draken gedaan in de kano’s, het was een drakenboot race. Er zat een leiding achterin die stuurde en je zat met z’n 2e op 1 bankje en je moest op het tempo van de leiding peddelen en als je het goed deed ging je niet om. We hebben het 4 keer gedaan en niemand is om gegaan deze keer.

Daarna gingen we allemaal verschillende spelletjes uit de hoed doen, het was moordenaartje, fopbal, knakworsttikkertje, wctikkertje en trefbal! Het leukste was fopbal waarbij Michael een bal gooide of nep gooide en die moet je dan wel of niet vangen. Je handen moeten op je rug blijven als het nep was maar als je dat niet doet als hij wel gooit komt hij tegen je aan.

Als laatste hadden we nog even wat tijd voor onszelf om te oefenen voor de bonte avond en wat spelletjes te spelen. Nienke heeft druk geoefend met de theorie want ze mocht alvast met Orlin praten om haar theorie-examen te halen.


dinsdag 21-7
Muurkant: -klik hier-
(geschreven door Cathelijne, Gijs, Jelle)

Na het corvee zijn we naar het bos gegaan daar hebben we een spel gedaan met boeren en piloten. Dan moet je elkaar vasthouden met een lintje en als de tikker eraan komt laat de boer het lintje van de piloot los en dan mag hij niet meer meelopen. Als de tikker de boer dan tikt is de boer 1 leven kwijt en als de tikker het duo tikt als ze het lintje nog vast hebben zijn ze al hun leven kwijt. Daarna gingen we snel tanden poetsen en naar bed!

We hebben helaas geen ochtend duik gedaan want alles was omgekeerd door een foutje van ireoJ, die had in de nacht een boterham met kaas gegeten wat eigenlijk het ontbijt was en toen was er een lichtflits. We denken dat Genie de tovenaar er achter zit maar we weten het niet zeker. Bij het ontbijt kregen we Nasi in plaats van brood maar met Merel’s Magische lustnietbon konden we wel brood krijgen.

Na het ontbijt (of was het avondeten??) gingen we in de sleep naar het strandje, daar hebben we geoefend met het omslaan met de kano’s! We moesten heen en weer wiebelen in de kano en als we dat heel veel deden gingen we om met de hele kano. Daarna hebben we een spelletje op het strand gespeeld waar we met sponsen heen en weer moesten rennen en water moesten verplaatsen in een emmer.

Na de rust gingen we instructievaren in de kano, we gingen met de sleep naar de plas en Jelle bleef hier in de vaart om te oefenen met de trekslag en duwslag en stopt af en in de kant varen. Na de instructie was er een estafette maar die moesten we achterstevoren doen waar we moesten kruipen onder een bank en over een hoepel en bekers om moeten gooien.

We hebben net pannenkoeken gegeten en nu doen we corvee! Vanavond doen we nog een spelletje en dan is het alweer woensdag.

 


maandag 20-7
Muurkant: -klik hier-
(geschreven door Fianne, Iris, Karlijn)

gisteravond gingen we vaarregels doornemen voor varen 2 en 1 en oefenen met de knopen. We hebben het volgende hoofdstuk van Harry Potter nog geluisterd en toen gingen we slapen.

We gingen een ochtendduik nemen en het was koud en toen gingen we ontbijten. A. de Quaat kwam langs om de leiding te helpen, ze praten heel raar in een taal die we niet begrepen. Daarna gingen we ons klaarmaken voor de kanotocht naar de Burgt van Leiden. We moesten onder heel veel bruggen door en kwamen heel veel boten tegen. Toen we bij de burcht waren gingen we lunchen en een spel spelen waarbij we ballen van boven naar beneden moesten gooien en vangen.

Na een korte plaspauze gingen we weer terug, we waren best moe dus gingen we slepen met de Urkel. Er was een keuze om te slepen of je mocht zelf peddelen. Als je zelf ging peddelen kon je meer muntjes verdienen voor de wedstrijd. Wij hebben zelf gepeddeld en de rest ging met de Urkel mee terug.

We hebben lekker nasi gegeten en daarna hadden we een toetjeswedstrijd waar we een lekker toetje moesten maken en de leiding was de Jury. Er waren verschillende dingen om uit te kiezen en heel veel saus. We gaan zo nog een spelletje spelen en dan naar bed!


zondag 19 – 7:
Muurkant: -klik hier-
(geschreven door Nienke, Maurits, Brechtje en Sean)
Gisteravond na het eten gingen we Levend spreuken Stratego doen. Het was super leuk en we moesten allemaal spreuken zeggen en met de hand meebewegen als je iemand tikte. Niemand heeft de vlag gevonden maar het was wel leuk.

Vanochtend werden we wakker met de ochtendduik, het was lekker fris. Na het ontbijt kwam die rare tover gast weer, Genie. Hij had met “toveren voor dummy’s” een spreuk gedaan waardoor overal spelfouten waren begonnen. Daardoor waren er veel spelfouten in de krant; bijna onleesbaar! Na een lekker ontbijt begonnen we met de kano-instructie. Hierna werden we met een super cool spel ingedeeld in zogeheten magische ‘huizen’: Haaientand, Arendsveer en Leeuwenhart. Toen we waren ingedeeld gingen we naar het bos om takken te zoeken als toverstokken. De toverstokken konden we maken door de takken te slijpen en versieren. Tegelijkertijd maakten we per huis ook een vlag, waar we onze dieren op konden zetten.

 

Om te strijden voor punten binnen onze huizen, gingen we een estafetterace doen in de kano’s, Hier moesten we op aparte manieren varen, zoals zittend op de bodem en met geblinddoekte topper! Na wat rust met lezen en spelletjes gingen we het spel ‘water en vuur’ spelen, waarbij we hard moesten rennen om de verdedigers te ontwijken!


zaterdag 18 – 7:
Muurkrant: -klik hier-
(geschreven door Iris, Karlijn en Fianne)
Vandaag begon zomerkamp. We gingen onze matjes klaar maken en toen gingen we de regels van het kamp bespreken. Toen kwam Genie langs en zijn hoed waaide af dus gingen we naar binnen. We vonden daar allemaal spullen op de verkeerde plek! Er lag een kano in de slaapzaal en de tafel lag op de kant. Hij had geniest en dat was verdacht want alle spullen waren verplaatst. Wij gingen een kano tocht maken om te kijken wat er nog meer verplaatst is. Het was een leuke tocht met veel golven, we hebben een treintje met de kano’s gemaakt naast de Urkel. Na de tocht hebben we lekker broodjes kip gegeten! Nu gaan we nog een spelletje doen dus tot morgen.