Camiela Jonker/ april 1, 2020/ bevers

Thuisopdracht bevers 3

Het is steeds stiller in de straten van Hotsjietonia, alle bewoners blijven zoveel mogelijk in huis. Stuiter begint zich af te vragen of hij eigenlijk nog wel naar buiten mag. Hij belt de slimme Stanley Stekker op, “Zeg Stanley, is het eigenlijk verboden om nog naar buiten te gaan? Ik zie bijna nooit meer iemand langs lopen”. “Tsja goeie vraag Stuiter, het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk thuis blijft, maar als je toch naar buiten moet, als je bijvoorbeeld boodschappen moet doen dan mag dat wel. Je moet je dan wel aan de regels houden”. “Welke regels?” Vroeg stuiter. “De regel dat je 1,5 meter afstand van de andere mensen moet houden, je zoveel mogelijk alleen boodschappen gaat doen en dat je alleen met meer dan 2 personen mag zijn als je bij elkaar in huis woont” legde Stanley uit.

“Dus als ik een broer of zus had mogen we wel samen naar buiten?” “Als jullie dan samen in een huis woonde, dan wel ja” zei Stanley.
Stuiter hing de telefoon op en dacht na. Hij had geen broer of zus, maar wilde eigenlijk wel graag met iemand dingen kunnen doen. Sip ging hij voor het raam zitten en staarde naar buiten.
Toen ging de telefoon, het was Stanley, was hij misschien een regel vergeten te vertellen?!
“Hej Stuiter, je hing zomaar op, maar ik wilde je eigenlijk nog vertellen over een heel gaaf spel dat ik heb ontdekt” zei Stanley “en je kunt het heel goed ook met z’n tweeën doen, er ligt een hele verborgen wereld in Hotsjietonia, overal liggen kleine pakketjes en kokertjes verstopt die je kunt zoeken en waar je dan je naam op kunt schrijven, maar waar niemand anders vanaf weet. Dus nu het zo rustig op straat kun je dit goed spelen, want als je er eentje vindt moet je wel zorgen dat andere mensen het niet zien, snap je?!”

“Maar wij zijn geen broers” zei Stuiter een beetje boos. Net nu ze niet samen konden spelen ging Stanley hem bellen om over een leuk nieuw spel te vertellen.
“Nee wij zijn geen broers, maar ik dacht, als je nou bij mij komt wonen tot dit virus over is, dan wonen we samen en mogen we ook samen voorzichtig naar buiten” zei Stanley.
Stuiter was ontzettend blij, wat een goed idee van Stanley! Hij pakte snel al z’n logeer spullen bij elkaar, waste zijn handen, dacht nog eens aan hoeveel 1,5 meter was en stapte de deur uit op weg naar Stanley met zijn nieuwe spel!

Jij kunt het spel ook doen, samen met je broer/zus papa of mama, maar let goed op. Het is een spel voor buiten, dus was je handen voor je naar buiten gaat en als je terug komt. Kijk nog eens op een meetlint hoeveel 1,5 meter is en hou minstens zoveel afstand van andere mensen buiten.

Wat heb je nodig?
Telefoon met de app geocaching.

Laat een van je ouders je helpen met lezen en kijken of de geocache niet te moeilijk te vinden is, dit spel is ook voor grote mensen gemaakt, dus soms is het een beetje moeilijk.