eelco/ juni 6, 1997/ waterscouts

Van 6 t/m 8 juni was er een bootsenweekend georganiseerd door Admiraliteit Delfland. Wij dachten dat het wel leuk zou zijn en David, Laura S. en ik hebben ons opgegeven.

Zaterdagochtend bracht Dennis ons naar de Kaag. We hadden een boot geleend van de Satoko Kitahara-groep.

Toen we op het eiland kwamen zagen we allemaal onbekenden, een stuk ouder dan wij en dat vonden we niet zo leuk. Toen gingen we bij de wc’s onze dip bespreken tot we erachter kwamen dat ze aan het openen waren (we hebben een klein stukje van de opening gemist). Omdat we maar met z’n drieën waren kwamen er twee meisjes uit Wassenaar bij ons in de boot. Af en toe waren die twee echt hopeloos. Die middag gingen we een soort trektocht doen en we kwamen in die gigantische storm-,regen-, onweer-,en hagelbui terecht. We gingen zo snel mogelijk naar de kant en zijn naar een woonboot gerend waar we met z’n vijven op een matje gestaan hebben tot het weer wat beter werd(we waren niet echt welkom). Daarna zijn we naar de overkant gevaren en we zijn in een stal op de leiding blijven wachten.

Toen deze er eindelijk was werden we gesleept naar de plek waar we zouden blijven.(bij Aalsmeer) We verbleven trouwens op twee wachtschepen: de Eendracht en de Zuid-Holland.

Wij hoorden niet echt bij de groep, want zij deden elke keer precies het tegenovergestelde van wat wij deden(dit komt doordat we alles anders gewend zijn).

We hebben alles aan de boot heel gehouden en er is niks gebroken.(Dat is toch een hele prestatie met windkracht 12 !?).