eelco/ november 3, 2007/ dolfijnen-Archief

Vandaag waren we in Frankrijk. Na het openen begonnen we met zittend voetbal. Voetbal is in Frankrijk een erg populaire sport. Na het zittend voetbal hebben we daarom daarna nog normaal voetbal gedaan en daarna nog even bankenvoetbal.

Na het voetballen was het tijd voor iets kunstzinnigs. Parijs staat bekend om buurten met straatkunstenaars. Montmartre is een beroemde plek. Hier kunnen toeristen bijvoorbeeld een karikatuur van zichzelf laten maken. Nu gingen wij dat ook proberen. Iedereen moest een karikatuur maken van een andere Dolfijn. De tekening die van jou was gemaakt, mocht je mee naar huis nemen.

Na al deze inspanningen was het tijd voor limonade. Karlijn was jarig geweest en daarom kreeg iedereen ook een koekje bij de limonade. Dat was weer lekker smikkelen en smullen. Later die middag kregen we nog een traktatie van Eelco, want hij was ook jarig geweest.

Na de limonade werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep ging naar buiten om heerlijke Franse stokbroodjes te bakken op het kampvuur (helaas hadden we ander brooddeeg dan normaal, want het plakte behoorlijk!) en de andere groep bleef binnen op het bekende Franse spel jeu de boules te spelen. We hadden geen echte zware ballen en de vloer was een beetje ongelijk, dus er gebeurde rare dingen tijdens het spel. Na een half uur werden de groepen gewisseld.

Na wederom gesmikkeld en gesmuld te hebben, deden we nog Napoleontikkertje. Hierbij moet je een hand in je uniform doen en met je andere hand tikken. Hierna heeft Eelco getrakteerd en daarna was het alweer tijd om te sluiten. Het was een leuke middag in Frankrijk!

logboek image 2007-11-11_18-09_jeus_de_boules.png logboek image 2007-11-11_18-09_tekenen.png