eelco/ augustus 4, 2006/ waterscouts

Op maandag 24 juli begon het NaWaKa 2006 in Zevenaar.
We moesten om 08.00 uur verzamelen omdat we tussen 10.00 en 10.30 daar moesten aankomen, die tijden dat je moest aankomen waren er zodat het niet een grote verkeerschaos werd.
Aangekomen gingen we ons kampterrein opbouwen en toen al een paar tenten stonden moesten we ineens verhuizen!?! dus alle tenten moesten afgebroken en ergens anders weer opgebouwd. Wij naar die andere plek maar die bleek echt te klein te zijn voor ons en wij maar klagen dus de leiding zei ga maar even zwemmen:D. Terug gekomen waren we weer verplaatst naar de oude plek en konden we weer de tenten op gaan zetten en uiteindelijk werd dit onze vaste plek waar we het hele NaWaKa zouden blijven. Het was die dag 33 graden C!!. Erg heet dus. We gingen daarom ook veel zwemmen. s’Avonds was de opening die met veel muziek en licht werd gehouden. Er was een monsteridols en veel acts van bandjes. (zie foto 1)
Dinsdag zouden we een dagspel gaan doen maar daar was het te heet voor dus duurde het maar tot 1 uur en daarna hadden we vrij programma. Woensdag was het eerste feest, de Beachparty. Ik hoorde dat het een leuk feest was maar ik was er zelf niet naartoe omdat ik ziek was. Ik was niet de enige die ziek was, Ari-jan was binnen ons kamp ziek en in ons subkamp waren al 10 mensen naar huis omdat ze te ziek waren. Later dit kamp zijn er meer mensen ziek geworden, ongeveer 10. Zaterdag was dan de grote feestavond en heel NaWaKa was aan het feesten en overal waren tenten open en je kon van feest naar feest gaan. Zondag hadden Tobias, Bart en Ari-jan ontbijt op bed gemaakt voor de leiding (niet voor de lol hoor maar voor straf) ook al was het wel leuk om te doen. Dinsdag begon t al aardig te regenen toen we op hike moesten gaan. Om half 2 vertrokken we met de bus richting Arnhem en toen we daar de bus uitstapte begon het heel hard te regenen. bijna letterlijk zijn we aangespoeld in het station en daar zijn we even gaan schuilen en toen we naar buiten gingen scheen de zon. s’avonds bijd e eetpost vielen de eerste mensen af van onze groep:( Kim had last van haar been en joep was ziek dus waren er nog 12 over. s’avonds hebben we onder ene koepel ofzo geslapen en donderdag gingen we terug, toen we in Rheden waren zaten we in de supermarkt en begon het weer te regenen en zijn we daar dus een uurtje gebleven. toen we terug gingen begon het weer te regenen en bij het kamp zagen we de omheining, een hek, omgaan door de wind. Bij het kamp zelf lag overal water dus gingen we kuilen, geulen graven en dijken bouwen zodat het water weg ging. Bijna iedereen was mee aan het helpen en al snel stroomde er een rivier over het pad die naar het meer ging. Later werd het droog en s’avonds was de sluiting, de gondelvaart was afgelast omdat er smidddags bij de vlootschouw al 4 vletten omgingen. Savonds was er wel een hele gave lasershow en er was vuurwerk. Donderdag moesten we om half 7 opstaan en naar huis. En om ongeveer half 1 waren we terug. Daar hielden we nog een Wie-heeft-er-de-meeste-was-laten-liggen-race en of Ari-jan of Martijn die nou won ze hadden allebei heel erg veel was laten liggen. Het was een superleuk, vet, heet en watergig NaWaKa ’06:D
(verder heb ik nog een foto gevonden van hoe het terrein eruit zag voordat wij er zijn geweest. zie foto 2)

logboek image 2006-08-04_11-04_opening_nawaka.jpg logboek image 2006-08-04_11-04_foto_nawaka_terrein_nog_leeg.jpg