eelco/ juni 17, 2006/ dolfijnen-Archief

Op zaterdag 17 juni begonnen de dolfijnen al om 9:30. We gingen eerst met de auto’s van ouders van kinderen naar Zoetermeer. Daar aangekomen moesten we eerst alle kinderen bij elkaar zoeken. Toen moesten we ons insmeren met zonnebrand en deelden Eelko petjes uit aan de kinderen die nog geen petje hadden en daarna moesten we naar saaie regels van de jury luisteren. Tussendoor kwamen er 2 vrouwen die mee wouden doen maar hun tas was kwijt en daar zat hun paspoort in. Maar later mochten ze iedereen helpen en een meneer met paspoort die niet naar de regels wou luisteren en ons ophield toen daar discussies over gevoerd werd konden we beginnen. We werden in 2 groepen verdeeld, we moesten door een paspoort controle op weg naar de spelletjes.
Er was een waslijn daar hingen bordjes met namen van landen uit continenten. Je moest
minstens 2 landen per continent doen in. Een land was een spelletje.

Het eerste continent was Afrika met de Canarische Eilanden. We deden een regendans het was simpel en kort maar toch leuk. Toen kwamen we aan in Egypte daar was een mummie en we moesten met bekertjes aan een touw water doorgeven en in een emmer gooien. Het was heel leuk maar we moesten verder naar Europa. We moesten daar voor ook een spel doen dat ging zo: de eerste moest een krant voor zich neer leggen en er op gaan staan. De volgende pakte een krant en gaf die aan de volgende zodat die er op kon gaan staan en zo bleef je kranten doorgeven. De achterste moest alle kranten meenemen en weer doorgeven zo kwamen we aan in Europa.

In Europa gingen we eerst naar Luxemburg. Daar moesten we bij Nederlandse woorden dezelfde woorden leggen in Duits en Frans. Het was best moeilijk maar we gingen naar Zwitserland daar was een levende kabelbaan. We moesten in een mand een hele lading bagage vervoeren maar we hadden 2 landen gedaan we konden dus naar Fantastica. We moesten dus weer oversteken ditmaal met een luchtballon. Er moesten 2 kinderen aan de buitenkant en de rest in een kring eronder. De 2 buitenste kinderen waren de wind en moesten woesh geluiden maken en waar het woesh vandaan kwam daar kwam de wind vandaan en we moesten met de wind mee naar een blauwe stip. Even later waren we in Fantastica .

Fantastica was een fantasie scouting land maar de bordjes waren bezet. Dus gingen we een Australiërs spelletje doen. We moesten op een zeil met water een boot van haven naar haven brengen door het zeil op en neer te laten bewegen. We gingen daarna een hapje eten en toen was Bambilië uit Fantastica vrij. In Bambilië zaten waarzegsters en voorspelde voor iedereen de toekomst met speelkaarten. Toen gingen we naar de welpen jungle. Daar was de slang Ka genaamd en de rest waren aapjes. Als Ka bandalog zij moest iedereen stil staan. Dan ging Ka langs lopen en bij sommigen bleef hij staan gekken bekken trekken. Toen wouden we naar het dolfijnen eiland maar dat was bezet dus gingen we met een tover spreuk naar Amerika. Daarna was de esta wereld wel vrij maar het was tijd om op te ruimen. Op het laatst werd de man gediskwalificeerd en kregen we een ijsje en een badge en toen gingen we weer met autos van ouders van kinderen terug naar Delft.

logboek image 2006-06-21_22-00_regiospel_3759.jpg logboek image 2006-06-21_22-00_regiospel_3766.jpg logboek image 2006-06-21_22-00_regiospel_3770.jpg