eelco/ juli 1, 1997/ explorers

Op zaterdagochtend gingen we met vijf WV leden + begeleiding op kamp. Het plan was een trektocht richting het IJsselmeer, maar deze werden al snel gewijzigd. We zouden elke dag wel weer zien. Waar het noodlot ons naar toe bracht. Na een hele dag in de sleep kwamen we ‘s avonds aan op de Westeinde. Na nog heel even te hebben gezeild hebben we snel de tenten opgezet. Na wat socializen vroeg naar bed.

Zondag hebben we gezeild, gezwommen en natuurlijk in het zonntje gelegen. Maandagochtend weer verder in sleep naar de Vinkeveense Plassen, eiland 9. We hebben hier tot het einde van de week gelegen.

Woensdag was het tijd voor de doop. David en Eelco hadden het zwaar te verduren. Na een zwaar parcours werden ze pittig door Neptunus gedoopt. Tot Duikeend en Kleine Kapitein. Deze dag was de primeur!!! We hebben de traditie ingevoerd om Philip elk jaar minstens een keer in het water te gooien. Ineens paniek! Eelco was zijn portemonnee verloren, maar dankzij een aardig sociaal persoon heeft hij hem weer terug.

‘s Middags naar Vinkeveen, waar we het winkelcentrum hebben bezocht. Waar we lekker op de stoep in de zon hebben gezeten. Tot ons groot genoegen hoefden we niet zelf te koken. We hadden namelijk twee fantastische chef-koks bij ons. En de snackboot was ook een goed alternatief.

Vrijdag gingen we terug via de Braassem. Na een stomrachtige sleep kwamen we aan op een drassig eilandje. Zaterdag de terugweg naar huis. We namen op ‘t Kruithuis afscheid van elkaar (snif snif) en ieder vervolgde zijn eigen weg naar huis. Het was een geslaagd kwam. Begeleiding bedankt.