Camiela Jonker/ maart 25, 2020/ nieuws

De inwoners van Hotsjietonia zitten nu alweer meer dan een week thuis, en Stuiter ook. Afgelopen week hadden we gelukkig wel iets heel speciaals te eten, wat zagen die taartjes van jullie er lekker uit zeg!
Stuiter is bij Rozemarijn langs geweest en proefde daar van die heerlijke taartjes. Hij vertelde daar dat hij het best wel lastig vindt om zoveel thuis te moeten zijn en niet naar al zijn vrienden tegelijk mag. En nu lijkt het ook nog eens lang te gaan duren!

Gelukkig wonen er nog meer vrienden in Hotsjietonia en omdat Stuiter heel goed weet dat hij afstand moet houden mag hij toch even op bezoek bij een andere inwoner van Hotsjietonia. Hij wast thuis zijn handen en kijkt voor de zekerheid nog eens op de meetlint hoelang 1,5 meter is zodat hij precies weet hoeveel afstand hij moet houden van iedereen die nog wel op straat komt.

Hij loopt over de verlaten straten en wandelt door het bos. Hij komt aan bij de tuin van Bas Bos. Hij klopt op het raam en zwaait, maar wat is Bas Bos nou aan het doen?
Bas Bos zwaait enthousiast terug en houdt wat gereedschap omhoog. Een schep, een hark en allemaal bolletjes? Wat is dat nou?

‘Hee Bas Bos, ik verveel me nogal. Ik mag niet bij vriendjes op bezoek en zit al de hele week thuis, wat ben jij aan het doen?’
‘Ja vervelend he!’ zegt Bas Bos. ‘Gelukkig mag ik nog wel in mijn tuin aan het werk! Kijk ik ben bezig met de plantenbakken!’

‘Dat ziet er gezellig uit! Kan ik je helpen?’ vraagt Stuiter.

‘Ja natuurlijk! Pak maar een schep en je kan zo aan de slag’

Bevers, doen jullie ook mee?

 

Opdracht 2: plantjes!

Het voorjaar is begonnen en overal zien we weer mooie, gekleurde bloemen. Jullie gaan helpen in de tuin of op het balkon!

Wat heb je nodig?

  • Een plantenbak of stukje tuin
  • Schepje
  • Potgrond of tuinaarde
  • Bloembollen, plantjes, zaden of moestuintjes
  • Water

Doe alle potgrond in een plantenbak (of in de tuin). Maak met een schepje een klein kuiltje en doe daar de plantjes of bloembollen in. Gooi het daarna voorzichtig dicht en druk het een beetje aan. Als je klaar bent geef je het een beetje water.
En nu? Wachten maar! Hou het goed in de gaten, over een paar weken gaan de plantjes bloeien!