Michael Pauli/ juli 20, 2019/ dolfijnen

In deze post komt er elke dag een nieuwe dag bij, geschreven door de Dolfijnen zelf.

26 juli 2019
geschreven door: Meintje, Neil, Mathijs
Klik hier voor de krant van vrijdag.

Vandaag is alweer de laatste update in ons zomerkamp logboek, bijna naar huis! We werden wakker en meteen een ochtend duik en daarna ochtend eten. Na het eten gingen we de laatste instructie van het kamp doen, er werd gekeken of we alles goed geleerd hebben. 

Toen gingen we verplichte rust op bed doen, even wat bijslapen omdat we zo vroeg op moesten staan. Toen kwam Franka Vlam langs en moesten we een plek voor de dieren vinden die we hebben gevonden. Er was een eiland van Jarl van dolfijneneiland waar ze wel heen konden dus belde we. Hij zei heel veel ja maar niet om de auto van Mijkel te wassen. Franka brengt nu alle dieren weg en kan daarna wel weer naar Artis.

We kregen tijd om te slapen of om weerwolven te doen, heel de groep speelde mee maar soms moesten kinderen even weg om met Maikel en Orlin te praten voor het examen.

Het eten was heel leuk! Er was patat met een kroket en alles was gewoon op tafel zonder bord. We moesten met onze handen eten en de saus lag er allemaal tussen. Er waren ook frikandellen en heel veel patat.

Nu nog even snel in het logboek schrijven en dan gaan we met de bonte avond beginnen!!

25 juli 2019
geschreven door: Jurre, Joep, Cathelijne
klik hier voor de krant van donderdag.

Daisy kwam vandaag! We gingen heeeeeeeel lang zwemmen en we gingen naar een vogelbroedplaats. We hebben een lange kanotocht gemaakt en een leuke film gekeken, Madagascar!

Na de film hebben we een waterballonnen gevecht gehouden en nog lang gezwommen met allemaal opblaas dingen. Het was heel erg warm maar we mochten met onze voeten in een voetenbadje en lekker lezen. Aan het einde van de dag voordat we naar bed gingen hebben we nog een rondje in de Urkel gevaren, we gingen heel hard! Daarna nog even met de voeten in het water bij de haven en naar bed.

24 juli 2019 DROPPING UPDATE:
klik hier voor een zeer informatief artikel over droppingen.

De dropping is superleuk geweest. eerst gingen we verkeerd maar daarna vonden we de kano’s omdat de politie ons wat hielp. We waren verdrwaald en de leiding heeft de politie om hulp gevraagd om ons weer op pad te krijgen. Toen de politie kwam zagen we de leiding heel hard wegrennen en gingen we er achteraan! Heel laat kwamen we eraan omdat we met de lampen in de kano’s moesten. Ik denk dat het 3 uur was! (Redactie: het was half 1)

super scherpe foto dropping

-ondertussen op het clubgebouw-
Het piamafeest was erg leuk. We hebben een kussen gevecht gehouden en chips gegeten en weerwolven gedaan. De weerwolven hebben wel gewonnen deze keer. Daarna vertelde de leiding nog heeeeeeel lang een verhaaltje en gingen we slapen.

24 juli 2019
geschreven door: Lorenzo, Fianne, Quin
klik hier voor de krant van woensdag.

Vanochtend werden we wakker en gingen we ontbijten, alles was al gesmeerd. daarna gingen we oefenen met varen en gingen we ‘iemand is em niemand is em’ spelen met natte sponzen in plaats van ballen.

Stoere foto dropping

foto voor de dropping begon

Na de lunch moesten we even slapen en gingen we de film Zootropia kijken met popcorn. Er waren ook hele spannende momenten. Daarna gingen we zwemmen met de opblaasbanden en toen mochten we aan een lang touw hangen aan de Urkel hangen.

Na het eten deden we een kort spelletje en toen was er iets raars! We moesten met onze blinddoek voor op het terrein gaan staan en wachten op de auto??

23 juli 2019
geschreven door: Robert, Philip, Jelle.
klik hier voor de krant van dinsdag.

Vandaag was de grote verrassing! We zijn met de metro naar de dierentuin gegaan. het duurde ruim een half uur, super leuk!! De ijsberen, haaien, gieren en heel oceanie was cool! Maar alle dieren waren wel mooi.

Na de lunch hebben we een boekje gekregen waar we fotos moesten maken en vragen benatwoorden en andere dingen. We moesten raden welke leiding bij welke dieren hoorde. Was merel een ezelpinguin of een dwergnijlpaard? Michael een struisvogel of een giraffe?

Toen we terug in het huis waren gingen we pannekoeken eten heel lekker. Er waren soorten kaas, spek, naturel, roseinen en appel. Nu nog een spelletje doen en dan weer naar bed.

22 juli 2019

geschreven door: Sietse, Gabriëlle, Maurits
klik hier voor de krant van maandag

We hebben instructie gevaren en we hebben een kikker spel gedaan. We werden gesleept door de Urkel omdat er hele harde wind was. Daarna gingen we zwemmen op het strand.

Orlyn en Youry hebben de kano’s omgeslagen om te oefenen wat we dan moeten doen, dat was erg super leuk! Onder de kano was het heel krap en we hadden een hele lange slaap pauze.

We zijn vroeg naar bed gegaan want morgen is er een verrassing.

21 juli 2019
geschreven door: Mathijs, Meintje, Neil
klik hier voor de krant van zondag.

We begonnen de dag met een duik in het water, erg koud! We hebben ontbeten en daarna instructie varen gedaan. Eerst ben ik middenzitter en daarna tipper en dáárna topper en daarna weer middezitter en we varen terug. Daarna gingen we estafette doen, mijn team was het laatste jammer. Daarna bij het kano spel moeste we hints ophalen over apen en een cladogram (een soort stamboom) oplossen voor het spel. In de vrije tijd hebben we voetbal gedaan en de schoenen van max in de boom gehangen. Hij gooide ons wel nat als straf. Na het eten was er een toetjeswedstrijd! helaas hebben ik en mijn vin niet gewonnen maar het was wel heeeeeeeeel erg lekker.

20 juli 2019
geschreven door: Cathelijne, Jurre, Sean en Joep
klik hier voor de krant van zaterdag.

Vandaag is het eindelijk tijd voor zomerkamp! Bij aankomst heb ik er meteen zin in, wel eerst mama tas uit laten pakken. Het leukst was de kanotocht, leuk maar ook irritant want Sean moest naar de WC! We hebben veel gedaan zoals fopbal, de omgeving ontdekken op land en water. Het regende (en onweerde) en we hebben drie keer geprobeerd te kanoën, drie keer scheepsrecht.

Er gebeurde iets heel vreemds met Franka Vlam die langs kwam. Veel dieren in Artis waren klein geworden, we hebben een kleine eekhoorn gevonden hier.

Het eten was heel lekker!! Het waren pieta broodjes met een kipmengsel. Nu nog corvee doen en dan gaan we weer verder.