eelco/ januari 6, 2013/ groepsbreed

2013_wdzstaf_scoutfitZaterdag vijf januari 2013 werd het nieuwe jaar geopend bij onze groep. ‘s Middags verzamelden zich ongeveer vijftig leden en ouders bij zwembad de viergang in Pijnacker. De meesten kwamen daar fietsend vanaf ons clubhuis de Dillenburg. In de viergang werd er lekker gezwommen, van de glijbaan gegleden en op de drijvende matten gespeeld. Maar ook konden kinderen bij de leiding op de nek klimmen om zo iemand anders er af te duwen. Of met z’n allen in een te klein bad tegelijk op en neer springen om grote golven te maken. Helaas (gelukkig?) is er van dit deel geen foto- of filmmateriaal.

 

Teruggekomen op het clubhuis was het wat druiligerig weer. Gelukkig stond er een beamer klaar waarop er een leuke film werd getoond. De meeste jeugdleden keken film, de meeste stafleden bereidden de maaltijd voor en ontvingen de eerste ouders. Het Dolfijnenlokaal vulde zich al weer snel met ouders, oudleden en anderen geinteresseerden. Voordat we begonnen aan de traditionele boerenkool of stampot werden nog veel vrijwilligers bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar. Voor de stafleden was er in plaats van een fles wijn een prachtig Scoutfit t-shirt. De hele staf is zo in een keer gehuld in deze vlottere uitvoering van het scoutinguniform. Het scoutfit t-shirt is voor andere leden te koop in de scoutshop

Ook werd de Hank Schoorl memorial uitgereikt aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor de groep het afgelopen jaar. We waren er met elkaar snel uit de Corinne de eer toekwam voor haar warme en zeer betrokken manier van doen bij de groep. De Hank Schoorl trofee is een wisseltroffee die ze nu een jaar op de openhaard mag zetten. De maaltijd was voor veel mensen een prima moment om bij te praten en te genieten van de gezelligheid. 

 

Iedereen die zich ingezet heeft voor de organisatie van deze gezellige dag van harte bedankt 🙂 Foto’s van de dag zijn te vinden in ons online fotoalbum.